Back 2 school

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Ben jij er al klaar voor? Heb je bijvoorbeeld al een geschikte laptop? Bij Select Computers profiteer je nu van scherpe Back 2 School aanbiedingenAlleen, voor welk merk en welke uitvoering kies je? En welke trends zijn er eigenlijk binnen het onderwijs als het om laptops gaat? Wij praten je in deze tips bij over de populairste laptop kenmerken tijdens het nieuwe schooljaar.


SSD
Nieuwe laptops zijn vrijwel allemaal uitgerust met een Solid State Drive (SSD). Wanneer je nog gewend bent aan de good old harde schijf (HDD), zul je het verschil zeker gaan merken. De SSD heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Ten opzichte van een HDD is een SSD sneller, lichter, stiller en energiezuiniger. Niet voor niets is ons complete Back 2 School assortiment uitgerust met een SSD, of in sommige gevallen zelfs een SSD in combinatie met een HDD schijf, voor extra opslagruimte. Je kunt er dus vanuit gaan dat een laptop die je bij Select Computers bestelt razendsnel opstart!


Dual Band
Steeds vaker stellen scholen de eis dat laptops van studenten of leerlingen zijn uitgerust met Dual Band. Een voordeel van Dual Band is dat je de mogelijkheid hebt om op het 2.4 en 5Ghz kanaal kunt werken. Het 2.4Ghz kanaal wordt standaard door alle internetgebruikers gebruikt. Het 5Ghz kanaal wordt minder gebruikt en hierdoor heb je een stabielere internetverbinding. Ten opzichte van 5Ghz heeft 2.4 Ghz wel een iets beter bereik, maar de kans op storingen is groter.


Compact en mobiel
Steeds meer scholieren en studenten kiezen voor een compacte en lichte laptop. Qua formaat moet je dan denken aan een 13 of 14 inch laptop. Een slimme keuze, want deze formaten zijn veel praktischer wanneer je jouw laptop veel mee naar school wilt nemen. De keuze voor een groter beeldscherm was voorheen te herleiden naar het feit dat dit prettiger was tijdens het kijken van films of het bewerken van foto’s en video’s. Tegenwoordig zijn er talloze connectiviteitsmogelijkheden. Je koppelt je 13 of 14 inch laptop binnen een handomdraai aan een externe monitor.


Chromebooks
Op scholen zien we steeds meer leerlingen met een chromebook. Wanneer je op zoek bent naar een lichte laptop, zowel qua gewicht als software, dan is een chromebook een uitstekende keuze. Deze uiterst draagbare apparaten kunnen met minimale specificaties uitstekend presteren, omdat de apps in de cloud staan. Chromebooks zijn bovendien ontzettend snel en starten binnen enkele seconden op. Een oplader kun je gerust thuislaten, want met een volle accu houdt een chromebook het tot wel 9 uur vol.


Welke processor
Weet jij al waarvoor jij kiest? Een Intel, i3, i5, i7, AMD, A6, A9, of een AMD Ryzen 5? Of denk je nu bij jezelf: waar gaat dit over? We hebben het over de keuze uit verschillende processoren. De oplopende nummers geven de kwaliteit en prestaties van het type processor aan. Logischerwijs zou je dan al snel voor de hoogste kiezen, een i7 processor, want dan ben je verzekerd van de beste performance, toch? Niet helemaal. Het verschil tussen i5 en i7 processoren wordt namelijk steeds kleiner. Uiteraard zijn i7 processoren nog steeds sneller, maar ook duurder. Doordat dit gat steeds kleiner wordt en de i5's in verhouding goedkoper zijn kiezen steeds meer studenten en scholieren voor een i5 processor. Natuurlijk is er nog wel een zekere meerwaarde toe te kennen aan i7 processoren. Vooral de i7HQ processor, die ontworpen is voor gebruikers die de allerhoogste kwaliteit willen.


Nieuwe Nvidia grafische kaarten
De zesde trend die we dit nieuwe schooljaar veel zullen zien zijn laptops met hoogwaardige grafische kaarten. Steeds meer leerlingen kiezen voor een laptop die voldoende power en capaciteit heeft voor zware grafische taken, zoals videobewerking en gaming. Deze laptops zijn uitgerust met serieuze grafische kaarten, zoals de NVIDIA Geforce RTX 2060, 2070, 2080 of de GTX 1050, 1060, 1070 of 1080. Met deze generatie videokaarten haal je grafische desktopprestaties naar je laptop. Gamers zijn op deze manier niet meer gebonden aan een desktop computer. Gaming laptops zijn dankzij de NVIDIA Geforce kaarten zelfs VR Ready.


Bonus tip: vergeet Office niet
Bij aanschaf van een nieuwe laptop wil je natuurlijk gelijk aan de slag kunnen. Maar wist je ook dat Office niet standaard is geïnstalleerd op jouw nieuwe laptop?Indien je een MBO of HBO Studie gaat volgen kan het zijn dat je gratis van Microsoft Office gebruikt kan maken, Om dit te weten te komen informeer hiervoor bij je school. Vergeet dit handige software pakket dus niet! Microsoft Office is wereldwijd het meest bekende en wellicht meest gebruikte kantoorpakket voor laptops en pc’s. Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat Office niet standaard wordt meegeleverd. Met Office 365 kun je een jaar lang gebruikmaken van de nieuwste versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher, Access, Outlook en nog veel meer. Daarnaast ontvang je 1 TB cloud, zodat je al jouw verslagen en andere documenten veilig op kunt slaan en je altijd verzekerd bent van een back-up. Je installeert Office 365 eenvoudig op uw nieuwe laptop en hebt de mogelijkheid om (afhankelijk van het soort pakket) dit ook op meerdere apparaten te installeren.
Ben je er na het lezen van deze tip nog steeds niet helemaal over uit voor welke laptop je moet kiezen? Bezoek dan eens de ComputerTotaal KOOPGIDS voor nog meer handige informatie, Of bezoek onze winkel voor een gratis en vrijblijvend advies.


Heeft u nog vragen?
Bel 038 - 337 99 55