Select Gold & Platinum producten

Refurbished laptops en computers, hoe zit dat?

Zoals u misschien in onze webshop heeft gezien verkoopt Select Computers niet alleen nieuwe maar ook refurbished laptops en computers. Het valt ons op dat sommige mensen aanvankelijk wat terughoudend tegenover deze producten kunnen staan maar gelukkig is dat lang niet altijd nodig. Met dit artikel hopen we duidelijkheid te scheppen over wat refurbished precies inhoudt, waarom wij er voor honderd procent achter staan en op wat voor garantie u bij Select Computers kunt rekenen.


Wat is refurbished?

Refurbished houdt in dat een gebruikt product volledig is schoongemaakt, nagekeken en getest alvorens het weer te koop wordt aangeboden. Waar nodig vervangen wij onderdelen of voeren wij kleine reparaties uit. Bovendien worden alle refurbished laptops en computers door ons gewist en van een schone nieuwe en up-to-date software voorzien.


Refurbished is dus niet hetzelfde als tweedehands?

Nee, tweedehands producten worden doorgaans niet uitgebreid nagekeken en schoongemaakt. Bovendien testen wij de producten grondig om te kunnen bepalen of ze aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen. Select Computers staat garant voor de kwaliteit zodat u ook met onze refurbished producten nog jaren vooruit kunt.


Wat houdt de door Select Computers gegeven garantie precies in?

Al onze refurbished laptops en computers worden geleverd met 1 jaar garantie op het apparaat zelf en 3 maanden garantie op accu’s en adapters. Een garantietermijn van 1 jaar op refurbished producten mag als uniek worden ervaren en toont aan hoeveel vertrouwen wij in deze producten hebben.

Laptopaccu’s kunnen verschillen in capaciteit, accuduur en uiteraard levensduur. Omdat ze aan slijtage onderhevig zijn vormen ze een verbruiksproduct. Select Computers garandeert dat u op de accu’s van onze refurbished laptops minimaal 1 uur kunt werken maar de praktijk wijst uit dat de gemiddelde accuduur vele malen hoger ligt. Om te voorkomen dat we voor iedere refurbished laptop aparte garantievoorwaarden zouden moeten opstellen hebben we bewust voor deze oplossing gekozen.

Verzendkosten voor reparaties, installatiekosten voor software en kosten voor dataherstel vallen buiten de garantie. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor dataverlies, waterschade, valschade en iedere andere vorm van zelf aangerichte schade alsmede slijtage van het product.
Indien blijkt dat een defect of gebrek door een virus, illegaal geïnstalleerde of onjuist geïnstalleerde software veroorzaakt wordt kan eveneens geen aanspraak worden gemaakt op de (wettelijke) garantie.

Mocht er buiten de garantieperiode iets aan de door u aangeschafte laptop of computer komen te mankeren dan adviseren wij u om alsnog contact met ons op te nemen. Wij zullen altijd proberen een passende oplossing te vinden.
Tot slot, hoe komen jullie aan die refurbished laptops en computers?

Onze refurbished producten zijn voor het overgrote gedeelte voor de zakelijke markt ontwikkeld en veelal als leasemodel gebruikt. Bedrijven vervangen deze producten met enige regelmaat en Select Computers koopt deze producten in partijen op om ze een tweede leven te kunnen geven. Op deze manier vinden vele high-end laptops, computers en monitoren met een relatief hoge nieuwprijs via Select Computers de weg naar de consumentenmarkt.

De kwaliteit en degelijkheid van deze zakelijke modellen overtreft de gemiddelde consumentenmodellen en dat uit zich bijvoorbeeld in de materiaalkeuze, de kleine hoeveelheid gebruikssporen, het gemak waarmee losse onderdelen besteld of vervangen kunnen worden en de mogelijkheden om het (werk)geheugen uit te breiden.

Ook komt het wel eens voor dat we gebruikte laptops of computers van particulieren inkopen. Waar mogelijk proberen we, met het oog op onze duurzaamheidsprincipes, ook deze producten op te knappen om ze voor een scherpe prijs aan te kunnen bieden. Mocht een model echt te oud zijn dan kunnen wij deze kosteloos voor u afvoeren om te worden gerecycled.